Welkom, je bent niet ingelogd! Inloggen of

Over Rob

Rob de Nijs is al sinds 1963 één van Nederlands bekendste artiesten.
Hij is geboren op 26 december 1942 in Amsterdam als zoon van een rijschoolhouder.
Vanwege zijn Astma ging hij op 6 jarige leeftijd naar de toenmalige openluchtschool in het Oosterpark.

Op deze pagina kan je het vervolg van zijn carrière lezen dus lees snel verder...

Hoe het begon


Rob kwam via de directeur van de cabaretschool in contact met de band "The Apron Strings", zij waren op zoek naar een zanger, nadat Rob erbij kwam werd de band omgedoopt in "Robby en de Apron Strings".
De broer van Rob, Bert kwam een tijdje later ook bij de band. In 1962 ging de band uit elkaar en Rob en zijn broer begonnen de band "Rob de Nijs en de Lords".

Toen Rob 19 was deed hij met de band mee aan een talentenjacht, de eerste prijs was een platencontract, deze won hij.
De eerste 2 nummers "De liefde die ik ken" en "Jenny" flopte maar met zijn 3e nummer "Ritme van de regen" werd een hit en hiervan werden 100.000 platen verkocht, daarna werd er nog een bescheiden hit gehaald met "Voor Sonja doe ik alles".
In 1965 gingen Rob en de Lords uit elkaar en ging Rob solo verder.

In 1976 werd Rob door de NIPO uitgeroepen tot de beste zanger van Nederland en in 1980 door de Hitkrant tot de populairste zanger van Nederland. In dit jaar staat het nummer "Met je ogen dicht" wekenlang op nummer 1 in de Album top 100.

In 1980 leerde Rob zijn latere vrouw Belinda Meuldijk kennen, vanaf zijn album "De regen voorbij" schrijft zij tot op heden veel teksten op Rob, in deze periode gaan zij ook trouwen en samen in Ede wonen.
In 1985 scoorde hij zijn grootste hit tot dan toe: "Alles wat ademt".

In 1996 scoorde hij zijn eerste en enige nummer 1-hit met Banger hart, dat vijf weken op de toppositie in de Mega Top 50 stond.
In 2000 wordt De Nijs koninklijk onderscheiden als lid van de Orde van de Nederlandse Leeuw.

De jaren daarna…


In 2001 werd Rob bekroond met de Radio 2 Zendtijd prijs, Diverse artiesten, onder wie Boudewijn de Groot, Hans Vermeulen, Frédérique Spigt en Skik brachten live een eerbetoon aan De Nijs door een van zijn nummers te vertolken.
In mei 2007 nam hij met Julien Clerc voor zijn nieuwe album Chansons diens "This Melody" op in een dubbelhertaling van Jan Rot.
De release van het album met enkel Franse liedjes werd diverse keren uitgesteld vanwege perikelen tussen Belinda en Rob.
Het album lag vanaf 14 maart 2008 in de winkels.

Op 24 juni 2008 trouwde Rob met Henriëtte, nadat hij in 2006 was gescheiden van Belinda.

In 2009 was Rob als gastartiest te zien bij de Toppers in de Amsterdam Arena, de live-uitvoering van "De Rob de Nijs Medley" werd hier ook opgenomen en is ook nu nog regelmatig op de radio te horen.
In 2010 verscheen het album "Eindelijk vrij". Dit was het eerste album waarbij de teksten door andere personen werden geschreven dan Belinda.

Kort na de release van dit album deelde Rob mee dat hij op 69 jarige leeftijd opnieuw vader zou worden, in februari 2012 was het zover: hun zoon Julius werd geboren.

In 2013 net nadat Rob 70 jaar is geworden gaf hij een jubileumconcert: "70 jaar Rob de Nijs" in theater Carré in Amsterdam, later dit jaar treed hij ook op in de Lotto Arena in Antwerpen, van dit concert is ook een DVD verschenen,

In 2014 kwam er nog een nieuw album uit: "Nieuwe ruimte", dit album is een mix van covers en nieuwe nummers, opvallend is dat Belinda inmiddels weer mee hielp met teksten schijven: voor dit album heeft ze 3 nummers geschreven.

Wat als later nu is....


Tot en met 2019 bleef Rob actief als zanger en trok hij met zijn concerten nog steeds volle zalen.
In augustus 2019 viel hij tijdens een optreden in Naaldwijk plotseling van het podium, in september van dit jaar liet hij weten in 2020 te stoppen met zijn carrière omdat bij hem de ziekte van Parkinson is vastgesteld.
Hij zou in 2020 een afscheidstournee in verschillende theaters in Nederland geven, helaas kon dit door de Corona-pandemie geen doorgang vinden.

Op 13 maart 2020 was hij gast bij De Wereld Draait Door en dus sinds lange tijd weer op tv. Hij zong daar twee liedjes van zijn album Niet voor het laatst met een nog steeds zuivere stem. De titelsong Niet voor het laatst bereikte de nummer 1-positie in de iTunes Top 100.

Op 6 november 2020 verscheen het afscheidsalbum 't Is mooi geweest. Het album werd uitgebracht tezamen met een boek. In het programma Op1 zongen Danny Vera en Paskal Jakobsen de nieuwe single Wat als later nu is.

Op 21 november 2021 zong Rob voor de laatste keer zijn Belgische fans toe tijdens een schitterend -maar emotioneel zwaar- concert voor 35.000 fans in het Sportpaleis in Antwerpen.
Op 10 april 2022 neemt Rob afscheid van zijn Nederlandse fans door nog één keer voor ze te zingen in de Ziggo Dome in Amsterdam.
Daarna zet Rob definitief een punt achter zijn succesvolle carrière, deze fansite wordt daarna een speciale plek op internet speciaal voor Rob waar we nog lang (digitaal) van zijn muziek en optreden kunnen nagenieten.

Bedankt voor alles Rob!